Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Het argument voor corrigerend ondergoed

2 min gelezen

Volgens marktonderzoek gebruikt meer dan de helft van Nederlandse vrouwen tussen de 20 en 50 jaar geen hulpmiddelen om er mooier uit te zien. Ook niet als ze een avondje gaan stappen. Slechts een derde van de vrouwen draagt wel eens een push-up beha, en corrigerend ondergoed is iets dat wij associëren met trouwjurken, niet voor dagelijks gebruik. Maar waarom dragen we eigenlijk geen corrigerend ondergoed? Zijn we echt zulke slonzen? Als je de onderzoeken over hoe regelmatig we beha’s wassen kunt geloven, is het antwoord ‘ja’. Nederlandse vrouwen houden van comfort en gemak.

Ondergoed

Bijna alle vrouwen dragen iedere dag een beha. Dat is in principe ook corrigerend ondergoed, toch? Want als je het niet zou dragen, hangen je borsten waarschijnlijk niet op dezelfde plek. Waarom wil je wel dat je borsten recht vooruit kijken, maar kan het je niets schelen wat de zwaartekracht doet met je andere lichaamsdelen?

Corrigerend ondergoed houdt niet alleen je lichaamsdelen op de juiste plek, het doet ook wonderen voor je zelfverzekerdheid, en dit zie je dan weer terug in je houding en uitstraling.  Als je je mooi en sexy voelt, kun je met meer vertrouwen je dag tegemoet.

Zoals je foundation gebruikt voordat je de rest van je make-up opdoet, is corrigerend ondergoed de basis van je kleding. De pasvorm en het materiaal zorgen ook dat je rok of jurk mooi glad vallen. Gewoon ondergoed benadrukt je plooien alleen maar, meestal door er lekker tussen te gaan zitten. En zonder ondergoed is ook niet altijd een optie. Dus ook als je mager bent of een goed figuur hebt, kan shapewear nuttig zijn.

Het enige moment dat corrigerend ondergoed geen goede optie is als je een date hebt en rekent op intieme momenten. Dat is toch zeker niet de reden waarom Nederlandse vrouwen het weinig dragen? En natuurlijk hoeft het niet te gaan om een lange huidskleurige onderbroek die tot aan je borsten komt. Er zijn nu ook modellen in mooie kleuren die met kant afgewerkt zijn en best sexy zijn. Dus wat houd je nog tegen?

Meer verhalen