Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Docent wiskunde 2e graads vacature

1 min gelezen
wiskunde les

Wil je je inschrijven voor een docent wiskunde 2e graads vacature? Dan kun je het best als eerst onderzoek doen over de vacature en of het geschikt is voor jou. 

Verschillende soorten wiskunde

Voordat jij je inschrijft voor docent wiskunde 2e graads vacature is het belangrijk om te weten dat er soorten wiskunde zijn. je hebt Wiskunde A, Wiskunde B, Wiskunde C en Wiskunde D.

vacature wiskunde
  • Wiskunde A: Het vak wiskunde A is voor ondersteuning voor de vakken natuurkunde, economie en biologie. De nadruk ligt op onderzoeksvaardigheden en het verzamelen, ordenen en interpreteren van gegevens. Onderdelen zijn statistiek, kansrekening en grafieken.  
  • Wiskunde B: Wiskunde B draait meer om het vak op zich en houdt zich meer bezig met abstracte opgaven. Het is dan vooral belangrijk de weg naar het antwoord en niet het antwoord alleen. Onderdelen zijn Algebra, meetkunde en differentiëren bijvoorbeeld.
  • Wiskunde C: Inhoudelijk is Wiskunde C hetzelfde als A, maar het verschil is dat het alleen bedoeld is voor leerlingen met een maatschappijprofiel. 
  • Wiskunde D: Wiskunde D is een aanvulling en verrijking van de stof van B. Hier komen de onderdelen kansberekening en statistieken ook voor en bij B niet.