Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Kleed je aan met oordoppen voor je motor

1 min gelezen

Motor oordoppen zijn net zo belangrijk als de aanschaf van je helm, handschoenen en kleding. Net zoals je outfit draagt goede gehoorbescherming bij aan de veiligheid tijdens het motorrijden. Je gehoorbescherming zorgt namelijk niet alleen dat je geen risico loopt op oorbeschadiging, maar ook dat jij geconcentreerder op de weg zit.

Waarom oordoppen voor je motor
Bescherm jezelf dus tegen de gevaren van windruis met een paar goede oordoppen voor de motor. Deze zullen de ergste geluidstrillingen filteren waardoor je oren goed beschermd blijven tegen eventuele scheurtjes in de trilhaartjes. Je wil uiteraard genieten van je motorritjes en daar geen constante piep in je oor aan over blijven houden. Tevens helpt goede gehoorbescherming je af te sluiten van onnodig afleidend geluid waardoor jij je kan focussen op de weg. Uiteindelijk zit je dan meer ontspannen op je motor.

Een ruime keuze
Het soort motor oordoppen hangt af van het type motorrijder dat je bent. Zo zijn er universele uitvoeringen met zware demping voor de circuitrijder en gemiddelde demping voor tourtochten. Daarnaast kun je kiezen voor schuimoordoppen, welke je gehoor volledig afsluiten, en filteroordoppen die een deel van het geluid eruit filteren. Oordopjes op maat zijn een goede keuze als je regelmatig de motor op stapt. Deze zijn speciaal aangepast aan jouw oren en wensen. Ook zullen deze niet gaan irriteren na een dag op weg te zijn geweest. Goed voorbereid de weg op dus.

Meer verhalen

kraampakket 2 min gelezen
24 uurs zorg 2 min gelezen