Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Leer communiceren met elkaar

2 min gelezen
talking stick

Er is niets moeilijker dan goed te luisteren tijdens een vergadering of bijeenkomst, wat het probleem ook is of welke oplossing er ook moet komen. Ben je aan het spreken dan verwacht je van de andere aanwezigen dat er ook echt geluisterd wordt, en niet zomaar een beetje in de rondte wordt gekeken. Door deel te nemen aan een talking stick workshop leer je dit allemaal, leer ook effectief te vergaderen en daadwerkelijk resultaten te boeken. 

talking stick

Wat is het doel van de stick?

Met een talking stick workshop leer je precies hoe je met de stick om moet gaan, de stick is op vele plekken inzetbaar zoals school, bijeenkomsten of bij een vergaderingen van de buurtvereniging. Tegenwoordig wordt er niet meer de tijd genomen om naar elkaar te luisteren, conflicten worden alleen maar erger in plaats van opgelost. Mensen denken niet zo veel meer aan elkaar, maar alleen aan hun eigen problemen en zaken. Ook ideeën worden op deze manier in de kast geschoven, en komen nooit meer tot uiting.

Iedereen doet mee

Iedereen herkent wel tijdens de bijeenkomsten dat altijd dezelfde mensen het hoogste woord voeren, daardoor kunnen goede ideeën ondergesneeuwd worden. Door deel te nemen aan een talking stick workshop, leer je dat niemand meer recht heeft om te praten dan een ander. Is er iemand aan het woord dan moeten de andere aanwezigen aandachtig luisteren en niet zomaar in het rond kijken. Luisteren is het meest belangrijke tijdens een bijeenkomst of vergadering, door slecht of niet luisteren gaan de mooiste dingen verloren.

Meer verhalen

2 min gelezen
Kerstpakketten 1 min gelezen