Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Een zwemvijver in de tuin? Lees hier alles wat je erover moet weten

2 min gelezen
Zwemvijver

Het beschikken over een eigen zwemvijver in de tuin. Er zijn veel mensen die daarvan dromen. De combinatie van een natuurlijk ogende vijver en een eigen plek om in te kunnen zwemmen is simpelweg ideaal. Voor mensen die daadwerkelijk een vrij grote tuin hebben en genoeg geld te spenderen hebben zou deze droom nog werkelijkheid kunnen worden ook. Mocht je zelf van plan zijn zo’n vijver in je tuin te laten aanbrengen, lees voor een goede voorbereiding zeker ook even de volgende alinea’s.

Zwemvijver

Uit welke soorten zwemvijvers kun je zoal kiezen?

Als het gaat om zwemvijvers voor in de tuin kun je uit onder meer deze varianten kiezen:

  • Een natuurvijver. Deze kenmerkt zich door de vorm die willekeurig lijkt te zijn ontstaan door natuurlijke invloeden. In een natuurvijver worden ook planten aangebracht die een zuiverende werking hebben.
  • Een koivijver. Dit is een vijver waarin ook vissen zwemmen. Een dergelijke vijver dient minimaal tachtig centimeter diep te zijn en te zijn uitgerust met een vijverpomp.
  • Een reguliere zwemvijver. Hieraan zie je meer dat het een door en voor mensen gemaakte zwemvijver is, doorgaans in een rechthoekige vorm en met een apart zwemgedeelte dat vrij is van planten en dergelijke.

Zo gaat het aanbrengen van een zwemvijver in z’n werk

Het aanbrengen van een zwemvijver is iets dat je als particulier zijnde bijna onmogelijk zelf kunt doen. Als je een extern bedrijf inschakelt zul je dat ook zelf merken. Men zal namelijk middels een graafmachine de grond uitgraven en er vervolgens een betonnen plaat in gieten. Daarna worden de wanden met beton en metselwerk bewerkt en wel zodanig dat ze bestand zijn tegen de waterdruk. De wanden zijn wel twintig tot dertig centimeter dik.